Filippiinit

Filippiinit on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva 7107 saaresta koostuva valtio, jonka pinta-ala on 300 000 km². Useimmat saaret ovat vulkaanisia. Maassa on 37 tulivuorta, joista 18 on edelleen aktiivisia. Filippiineillä puhutaan useita malaijilais-polynesialaisia kieliä, joista suurimmat ovat tagalog ja sen standardimuoto filipino, cebu ja iloko. Filippiinien viralliset kielet ovat filipino ja englanti. Varsinkin aikaisemmin maassa on puhuttu myös espanjaa.

Filippiinien eteläisillä saarilla vallitsee päiväntasaajan ilmasto, jossa sateita saadaan ympäri vuoden. Keski- ja pohjoisosissa on trooppinen ilmasto, johon liittyy yksi sadekausi vuodessa. Useimmissa osissa sataa eniten heinäkuusta lokakuuhun, jolloin Aasian monsuuni vaikuttaa Tyynenmeren ilmavirtauksiin. Elokuusta lokakuuhun esiintyy taifuuneiksi kutsuttuja trooppisia hirmumyrskyjä, jotka kehittyvät Etelä-Kiinan merellä. Manilassa vuoden kuumimman kuukauden, huhtikuun, keskimääräinen ylin lämpötila on 33,5 astetta, ja viileimmän eli tammikuun keskimääräinen alin 23,5 astetta.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lisätietoa: Lonely Planet - Filippiinit

Väkiluku113,9 miljoonaa (2021)
Pinta-ala300 000 km2
Saaria7107 kpl
Kieletfilipino, englanti
PääkaupunkiManila
Viisumi

Ei tarvita alle 30 päivän matkalle

Huom! passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

LiikenneOikeanpuoleinen
Sähkövirta110 / 220 V
Terveys

Kaikille suositeltava rokotesuoja: kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A

Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja: hepatiitti B , Japanin aivotulehdus, lavantauti, kolera, kausi-influenssa

Malariariski on pieni ja vaihtelee alueittain

Maassa ei esiinny keltakuumetta

VesijohtovesiYleensä juotavaa, ei kuitenkaan suositella
ValuuttaPeso